De kraker tussen de Tilburg Trappers en de Hannover Indians staat vanavond op het programma. Als de Tilburgse ijshockeyers winnen zetten ze een grote stap richting de play-offs. De vorige ontmoeting met de Hannover Indiands eindigde in 6-2 winst voor de Trappers.

Beide ploegen zijn in vorm. Hannover heeft van de laatste vijf wedstrijden slechts één keer verloren, terwijl de Tilburgse ploeg al zes wedstrijden ongeslagen is. De Tilburgers verdedigen een voorsprong van zes punten ondanks dat ze een wedstrijd meer hebben gespeeld. Door deze wedstrijd te winnen kunnen de Trappers dus een groot gat slaan op hun naaste concurrent. Ook blijft er een theoretische mogelijkheid op het bereiken van de eerste plaats.

De Tilburg Trappers komen sinds dit seizoen uit in de Duitse Oberliga Nord. De Tilburgse club nam deze beslissing nadat het de Nederlandse competitie ontgroeid was. Doordat HIJS Den Haag en de Dordrecht Lions vanwege financiele problemen afhaakten bestond de competitie uit slechts vijf ploegen.

Voorafgaand aan het seizoen spraken de Trappers ambitie uit om binnen vijf jaar te promoveren. Dit blijkt een ruime schatting aangezien de club nu al op de tweede plaats staat. Promotie in het eerste seizoen is echter geen optie, vanwege een afspraak met de Duitse bond.

Trappers-supporter Peter Emmen spreekt zijn verwachtingen uit: “Het gaat nu om het behalen van de play-offs met een zo gunstig mogelijke uitgangspositie. Deze uitgangspositie is bij de eerste vier eindigen om zodoende thuisvoordeel te hebben in de eerste play-off ronde.”

De ontmoeting gaat vanavond om 20:00 van start in het Eisstadion am Pferdeturm.