De voorrondes van de Nederlandse kampioenschappen cheerleaden beginnen op zondag 7 februari. Coach en atleet Rob Tonnaer van Partisans Athletics doet dit jaar met zijn team voor de zevende keer mee.

Rob begon op zijn 27e met cheerleaden, “De zus van een vriend dacht dat dit wel een sport voor mij was. Ik heb honderdduizend keer nee gezegd, maar ze bleef aandringen. Midden in de nacht in een cafe heb ik gezegd dat ik naar de training zou komen,” Lacht hij “Man om man, woord om woord. Ik ben naar de training gegaan en na een half uurtje vond ik het harstikke leuk.”

De cheerleaders uit Boxmeer zijn al zes keer Nederlands kampioen geworden en hopen ook dit jaar weer in de prijzen te vallen. Dit jaar heeft de groep voor het eerst een serieuze tegenstander; Maastricht University Cheerleading. Zij doen net als de cheerleaders van Partisans Athletics mee met een coa-team, dit zijn zowel mannen als vrouwen.