Op één avond met 52 teams hockeyen in Tilburgs Café Bet Kolen. Hockeyen binnenin het café? Dat lees je goed. Op dinsdagavond 26 januari is het tijd voor een nieuwe editie.

Hoe serieus? Initiatiefnemer en voorzitter Yannick Mariman is op de dag zelf al sinds de ochtend bezig met de opbouw. Deze lustrum editie viert het vijfjarig bestaan van het toernooi. Het officiële speelprogramma begint om 19.00. Een terugblik naar eerdere facebook evenementen toont aan dat er veel animo is. Als hoofdprijs: een mooie beker vol met drankmuntjes.

Een opsomming van de spelregels:
De poulewedstrijden duren 3 minuten. Daarnaast zijn per team maximaal 2 spelers op het veld toegestaan en mag er ook gewisseld worden. Erop los slaan? Geen denken aan. Wel mag je een beetje duwen. Ook moet de bal laag blijven (logisch in een volgepakte kroeg). De organisatie zorgt voor hockeypucks en sticks – hockeybescherming is zeer aanbevolen, maar niet verplicht…

Erbij zijn
Wil je ook meedoen? De aanmelding is inmiddels gesloten, maar de entree vanavond is gratis. Na afloop, rond 23.00, kunnen bezoekers en ‘sporters’ genieten van de muziek, die onder andere het Roosendaals STTRBSTN-collectief verzorgt. De FHJ nieuwsredactie is van de partij om verslag te doen!

Bron foto: facebook event pagina Kroeghockey