In een zaal zo groot als de Ziggo Dome stromen de Duitsers massaal met picknickmanden en koelboxen binnen. Waar in Nederland massaal je zakken chips, nootjes en zoutsticks worden afgepakt, kan in Keulen alles worden meegebracht. De Duitse biertappen worden bij de bar gekocht en mee het stadion in genomen. Zo, iedereen is nu klaar om in de carnavalsstemming te komen.

Afgelopen weekend voltrok zich in Keulen de Lachende Kölnarena. Het publiek werd met optredens van verschillende bands, orkesten en dansgardes alvast warm gemaakt voor de carnavalsdagen. De Gelderse carnavalsvereniging De Cavalieren besloot een kijkje te nemen bij onze Oosterburen. Zou hier net zo gehost, gedanst en gesprongen worden als bij ons? Na drieënhalfjaar sparen was het zo ver: met een volle bus en genoeg te drinken en te eten vertrokken de Cavalieren naar het Duitse Keulen.