De Efteling voegt binnenkort een nieuw sprookje toe aan het bekende Sprookjesbos. Pinokkio wordt in het voorjaar geïntroduceerd in het attractiepark. ‘’Sprookjes en verhalen vertellen zijn de kern van de Efteling’’, zegt hoofd communicatie Femke van Es.

 Pinokkio wordt het 29e sprookje in de Efteling. Volgens Van Es is het belangrijk om het Sprookjesbos te blijven verbeteren en uit te breiden. ‘’De groei is nodig om het park aantrekkelijk te houden. De sprookjes zijn de basis van ons bestaan en dus zal Pinokkio zeker niet het laatste sprookje zijn dat er bij komt.’’

De laatste jaren komen er vooral achtbanen en spectaculaire attracties bij in de Efteling. Zo werd afgelopen jaar de achtbaan ‘Baron 1898’ geopend. Toch ligt volgens Van Es de focus van het park niet volledig op spektakel en spanning. ‘’De Baron openden we omdat uit onderzoek bleek dat er iets spannends in ons aanbod miste. Juist de afwisseling tussen sprookjes en spannende achtbanen maakt de Efteling interessant.’’

In de onderstaande tijdlijn een overzicht van de ontwikkeling van de Efteling en haar attracties: