De open dag bij fitnessschool ‘Hart for her’ in Goirle, gaf vrouwelijke fitness aspiranten een kans om te proeven van de fitness formule. Namelijk; sessies van een half uur, minder jezelf onbedoeld te kijk zetten, en trainen met hydraulische fitness apparatuur.

Inmiddels zijn er méér dan twintig vestigingen in heel Nederland en bestaat het initiatief tien jaar. De vestiging in Goirle is sinds 2014 open. De fitnessketen onderscheidt zich binnen het fitness aanbod door alleen vrouwen toe te laten, daarbij is de kleinschaligheid en daaraan gekoppelde persoonlijke aandacht de sleutel. Ook staan er amper spiegels in de sportzaal.

Aangepast programma
Suzanne Oomen, eigenaresse van de sportschool in Goirle, licht toe: ”Veel van onze leden zijn jonge vrouwen met een volle agenda. Daarom richten wij ons op lessen van een half uur. De sportschool is doordeweeks geopend in de ochtenden en de avonden (behalve op vrijdagavond). De aanwezige hydraulische fitnesstoestellen helpen bij een effectieve work-out.” Deze fitnessapparaten hoeven niet telkens bijgesteld te worden qua gewicht, maar bieden meer weerstand bij een grotere inspanning.

‘Individuele begeleiding’
Door de kleinschaligheid van de sportschool kunnen leden ook iets meer begeleiding tegemoetzien dan zij normaal gewend zijn bij de sportschool. De capaciteit per lesblokje is hooguit twintig vrouwen. Naast de aanwezige begeleiding, wordt onderlinge begeleiding van elkaar aangespoord.

Oomen kijkt tevreden terug naar de open dag: “Aspirerende leden kunnen op zo’n moment vrijblijvend bij de sportschool kijken. Als er interesse is, dan kan een proefles gepland worden.” Op de vraag of zulk fitness ook zou werken voor alleen mannelijke bezoekers, zegt Oomen lachend het volgende: “Ik weet het niet. De vrouwen hier maken weleens de grap of we niet ook een les voor hun mannen kunnen plannen.