Nog een week volhouden op school en dan is het weer tijd voor carnaval. Vijf dagen lang feesten tot je niet meer kan. Maar weet je al welke cafés en kroegen je moet bezoeken om los te gaan op de feestnummers van bekende artiesten als Snollebollekes en Feest DJ Ruud?

Goede artiesten zijn belangrijk voor een kroeg of café. ‘’Zeker met carnaval’’, zegt Rob Rovers van Café Bright Side in Deurne. Het café heeft voor zeven februari Snollebollekes als grote naam gestrikt. ‘’Met carnaval staat het al vol, maar goede artiesten zijn wel de sleutel om het compleet te maken.’’ Volgens Rovers is het belangrijk om op tijd te zijn als je artiesten boekt. ‘’Je moet de artiest zo snel mogelijk benaderen, zeker met carnaval. In deze periode ben je snel te laat.’’

Een stad die dit jaar groots uitpakt met artiesten is Zaltbommel. Grote carnavalsnamen als Lawine Boys, DJ Paul Elstak, Frans Duijts, het Feestteam, Gebroeders Co en Snollebollekes staan allemaal op de planning van vijf tot en met negen februari.