Het Openbaar Ministerie van Curaçao is een campagne begonnen tegen het drugsbezit van Nederlandse stagiairs. Op verschillende populaire uitgaansgelegenheden worden posters opgehangen.

Op de desbetreffende poster is een meisje achter tralies te zien met daarbij de tekst ‘Het feest waar je spijt van krijgt, de tickets zijn inclusief vervoer in de politiewagen, met afterparty in de gevangenis en is de kans groot dat je stage beëindigd wordt.’

Een poster is niet de juiste oplossing volgens Peeter Verlegh, hoogleraar Marketing aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. “ Een poster is alleen maar ondersteunend. Een poster is goed als je weet in welke uitgaansgelegenheden de doelgroep komt. Je kunt mensen attenderen of herinneren aan iets. Als enige middel gaat dit niet werken natuurlijk. Het lijkt me een goed een idee om een stagiair aan te nemen om deze campagne goed onder handen te nemen”

Het drugsbezit bij de stagiairs neemt toe, drugs in Curaçao is ontzettend goedkoop. Een gram coke heb je al voor 7 euro. De straffen zijn daarentegen wel erg hoog.

Loading...

Loading…