Het is bijna zover. Vrijdagochtend, 29 januari, start het Dutch Open Darts 2016 in Assen. De sport maakt – met name vanwege het internationale succes van darters zoals Michael van Gerwen – een groei mee in ons land. Daarom dus de hoogste tijd om even vooruit te blikken op het toernooi.

Hoe groot is het toernooi? Paul Engelbertink, coördinator marketing & communicatie licht toe: “Voor de herensingles op zaterdag, zijn er ruim 2800 aanmeldingen.” Er is sprake van maar liefst zestien procent groei qua aanmeldingen in vergelijking met vorig jaar. De organisatie verwacht in totaal meer dan vijfduizend deelnemers gedurende het toernooi. Vrijdagochtend om 11.30 begint het Dutch Open Darts met de doubles (duo partijen).

Voorbereidingen en programma
De getroffen voorbereidingen lopen volgens schema. De banen waarop gespeeld wordt staan er al. De voornaamste verandering met het vorige jaar: de jeugd speelt nu ook in de grote hal, terwijl dat vorig jaar nog in de naastgelegen sporthal was.

Zondag wordt afgesloten met het jeugdtoernooi vanaf 10.00 uur, de laatste 64 heren beginnen om 10.30 en het podiumprogramma start om 13.30. Zelf erbij zijn? Dat kan. Kaartjes zijn uitsluitend ter plekke verkrijgbaar.