Cinecitta in Tilburg organiseert komende zondag het Cultureel Café. De kunststroming Dadaïsme, die dit jaar honderd jaar bestaat, staat deze dag centraal. De toegang van het evenement is gratis en het duur van twaalf tot twee uur ’s middags.  

Het Cultureel Café bestaat al tien jaar. Acht keer per jaar verzorgt de redactie gratis toegankelijke culturele talkshows op de laatste zondag van de maand. Sinds enkele maanden vindt dit in Cinecitta plaats. “Wij krijgen geen subsidie, maar hebben wel enkele sponsoren. We willen dit evenement nog vele jaren voortzetten”, vertelt Ruud Erich, redactielid van het Cultureel Café.

Stottercafé Tilburg

Niet iedereen komt er voor uit, maar toch één op de honderd doet het; stotteren. Het Stottercafé in Tilburg biedt stotteraars de mogelijkheid om een gezellige avond te beleven en elkaars ervaringen te delen. Donderdagavond vond bij restaurant La Cabana de eerste avond in Tilburg plaats.

Tom de Beer, organisator van het evenement, is zeer te spreken over de opkomst. Zo’n twintig personen waren aanwezig. “Voor een Stottercafé is dit een prima opkomst. Ik heb naar aanleiding van de aankondiging één negatieve reactie van een stotterend persoon gelezen. Diegene vond dat we onszelf niet zo in hokjes moesten plaatsen. De mensen die komen beseffen dat contact met andere stotterende mensen belangrijk is. Je beseft dat je niet de enige bent met deze ‘handicap’, en je stapt uit je comfort zone door met vreemden te praten”, vertelt hij enthousiast.

Niet alleen het Cultureel café en Stottercafé denken ‘out of the box’. Nederland biedt meerdere cafés met een opmerkelijk concept. Klik hier voor meer informatie over het Stottercafé.