Datingapp Tinder heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de app. Vanaf nu kunnen mensen ook bewegende beelden naar elkaar sturen in de vorm van gif-bestanden. Weer een nieuwe functie aan de app die bijna elke vrijgezel wel op zijn of haar mobiel heeft staan.

 Tinder werkt simpel. Je krijgt een persoon in beeld en anoniem kan je ervoor kiezen om die persoon leuk te vinden of af te wijzen. Pas als de andere app-gebruiker jou ook leuk vindt, kun je gaan chatten. Een echte vleeskeuring dus. Tegenwoordig komen er steeds meer functies bij. Zo kan je trofeeën winnen als je een mijlpaal aan ‘matches’ bereikt. Datingsites zijn verleden tijd voor veel mensen. ‘’Dat is logisch’’, zegt trendwatcher Sander Duivestein. ‘’Een app staat op je smartphone en die heb je altijd in je binnenzak. Je hoeft niet meer het café in om iemand te vinden die je leuk vindt.’’

Duivestein denkt niet dat de app alleen voor jongeren interessant hoeft te zijn. ‘’Het is voor alle doelgroepen en alle leeftijden. Steeds meer mensen maken gebruik van dit soort apps omdat het echt kan werken. Het hoort bij ons tijdperk.’’ Dat datingapps bij het huidige tijdperk horen, blijkt wel uit het aanbod. Terwijl Tinder een wereldwijd datingnetwerk is, hebben Nederland en België een eigen versie met ‘Hot or Not’. Verder bestaat er een homoseksuele versie met de naam Grindr en kan je op zoek gaan naar je beste vriend met de app Hey! VINA.

Dat datingapps leven onder de Nederlanders blijkt uit de zoekopdrachten van de mensen in 2013 en 2014. In 2013, het jaar dat Tinder bekend werd, stond Tinder op de eerste plaats van populaire ‘hoe werkt’-zoektermen op Google. Het jaar erop stond de zoekterm ‘hoe werkt Tinder’ een plekje lager op de lijst.