Avans Hogescholen biedt flexibelere deeltijdopleidingen aan. Vanaf komend schooljaar is het mogelijk om versnelt een opleiding te volgen. “Wij willen het beste onderwijs aanbieden aan werkende studenten”, aldus een woordvoerder van Avans.

Avans Hogescholen doet met  alle negentien deeltijdopleidingen mee aan de nieuwe manier van lesgeven.  Margot Custers, woordvoerder van Avans, legt uit hoe die nieuwe manier eruit ziet. “Bij Avans hebben we er bewust voor gekozen om ons te richten op deeltijdopleidingen.  Wij kunnen het onderwijs bieden dat mensen naast hun werk nodig hebben. De nieuwe manier van lesgeven zorgt ervoor dat de opleiding veel meer flexibiliteit kan bieden. Zo krijgt iemand die naast een baan in de communicatie ook een communicatieopleiding doet, de kans om sommige vakken sneller te doorlopen.”

Hierbij start ook nog een nieuw project waarbij het geld wat de school van het ministerie zou krijgen, naar de studenten gaat. Dit geld krijgen ze in de vorm van vouchers. Studenten kunnen deze inwisselen voor de benodigde lesmodules.  Custers: “In 2016 heeft Avans deze vouchers voor de opleidingen elektrotechniek en werktuigbouwkunde. In 2017 komt de studie megatronica hier ook bij.”