Mathieu van der Poel kan in Zolder zijn titel verdedigen op het WK Veldrijden. Ook Lars van der Haar kan zijn derde medaille op rij pakken. Bij de vrouwen doet voor het eerst Marianne Vos niet mee aan het WK Veldrijden. Van wie kunnen we nu een medaille verwachten?

“Ik verwacht dat Mathieu zijn titel zal verdedigen”, zegt Joeri de Knop van De Morgen uit België. “Onze landgenoot Wout van Aert kan waarschijnlijk het meeste tegenstand bieden. Hij versloeg Van der Poel vorig weekend in Hoogerheide, maar dat parcours lag Van Aert veel beter. In Hoogerheide lag veel meer modder en daar kan Van Aert beter uit de pedalen dan Van der Poel, maar in Zolder zal modder een minder grote rol spelen”.

Ook vindt dat De Knop dat we de Nederlandse Lars van der Haar niet moeten vergeten. “Lars kan zeker voor tegenstand bieden, maar er is een grote kans dat hij voor de derde keer op rij derde zal worden”.

Bij de vrouwen is er wel een grote kans op goud voor België, volgens De Knop. “Sanne Cant heeft een grote kans om goud gaat winnen. Voor de Belgische is het goed dat Marianne Vos en titelverdedigster Pauline Ferrand-Prévot niet meedoen”. Gelukkig is er ook nog kans op een medaille voor Nederland bij de vrouwen. “Thalita de Jong heeft zeker een kans, maar Cant gaat winnen”.

Hier een overzicht van de kanshebbers:

Het WK Veldrijden voor de vrouwen is op 30 januari. Voor de mannen is het een dag later.