Pokémon viert dit jaar haar twintigste verjaardag en doet dat op spectaculaire wijze. Het merk komt met een gloednieuwe app, een Super Bowl-commercial en de nieuwe release van de Gameboy-classics Pokémon Red, Blue & Yellow. De serie rondom Ash en Pikachu zorgt al twee decennia voor nieuwe vriendschappen, spannende avonturen en vooral heel veel plezier. Naast de animatieserie, bracht Pokémon tientallen games uit en konden kinderen Pokémonkaarten verzamelen en ruilen op het schoolplein. Charizard, Squirtle, Mewto, Snorlax en ga zo maar door.

Iedere twintiger kan zich de magische tijd van Pokémon nog goed herinneren. Jeugdsentiment noemen ze dat tegenwoordig. Maar staan de kids van nu ook nog zo te springen om de fantasiewezentjes? De huidige generatie jongeren kan niet wachten op de nieuwe Pokémon GO-app, maar leeft dit ook op de basisscholen nog? We spreken met Pim Kerkwijk, een Pokémon-fan van het eerste uur. Kan Pokémon nog eens twintig jaar door? Check de video en kom het te weten!

Bron van alle Pokémon-beelden in het item: Youtube

De potentie van Pokémon from Thijs Jacobs on Vimeo.