Fruit eten helpt bij het afvallen. Volgens tijdschrift The BMJ hebben onderzoekers bewijs gevonden dat het goed is om veel fruit te eten. Mits het fruit veel zogeheten flavonoïden bevat. Flavonoïde is de stof die voor de kleur zorgt in groente en fruit.

 De onderzoekers hebben 24 jaar aan informatie gebruikt van ruim 124.000 mensen in de Verenigde Staten tussen de 27 en 65 jaar oud, die iedere twee jaar hun gewicht doorgaven en iedere vier jaar hun dieet. Volgens Roy van der Ploeg van het Voedingscentrum is het niet de bedoeling dat mensen alleen maar fruit gaan eten om zo gewicht te verliezen. ‘’Fruit eten is goed, maar alleen als je het met mate doet.’’

Een ‘goed’ fruit of een ‘slecht’ soort fruit is er niet volgens Van der Ploeg. ‘’Ieder stuk fruit heeft andere voedingsmiddelen en vitaminen die je nodig hebt. Variatie is de sleutel.’’ Een laatste tip: ‘’Als je moet kiezen tussen een sinaasappel of versgeperste sinaasappelsap, ga dan voor de sinaasappel. Daar zitten meer vitaminen in.’’