Het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion in Eindhoven is gedigitaliseerd. Het trainingsbad, waar  ook ‘onze’ olympische sporters trainen en zwemmen, is voorzien van de nieuwste snufjes. Door de structuur van het zwembad aan te passen kunnen er allerlei innovaties op losgelaten worden. Zo zijn er bijvoorbeeld 3D-camera’s ingebouwd. Hierdoor worden bewegingen nauwkeurig geanalyseerd, wat het voor zwemmers makkelijker maakt om te kijken waar hun zwaktes liggen.

Roald van der Vliet, manager van InnoSportLab De Tongelreep, gaf ruim een jaar geleden de opdracht voor de verbouwing. Hij vertelt over de totstandkoming van het project en over de concurrentie met andere zwembaden.

De verbouwing is nog in volle gang. Toch verwacht Van Der Vliet dat het trainingsbad vanaf maandag weer gebruikt kan worden.

Afbeelding: Robin Heerkens