De Tilburgse politie schakelt de FBI in de sexting-zaak op middelbare scholen in Tilburg. “Het klinkt heel erg spannend dat wij de Amerikaanse FBI inschakelen, maar het is een normale procedure. Wij Nederlanders kunnen niks doen omdat het een Amerikaans bedrijf is, hierbij hebben we de hulp nodig van een Amerikaanse autoriteit”, zegt politiewoordvoerder Tilburg.

De FBI moet onder meer personeelsgegevens opvragen bij Instagram, iets wat de Nederlandse politie niet kan doen, meldt het BD. Het vermoeden gaat dat de anonieme beheerder van de foto’s een medescholier is. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Drie weken geleden publiceerde het Brabants Dagblad dan tientallen Tilburgse meisjes op Instagram te vinden waren met seksueel getinte foto’s, dit wordt ook wel sexting genoemd. Het waren vooral leerlingen van vmbo-school het Vakcollege, maar ook foto’s van de Oisterwijkse school 2College Durendeal en het Tilburgse Koning Willem II College.