Febo in Tilburg lelijk? Hier is de eigenaar het helemaal mee eens. “De combinatie van fel geel, rood en groen gaat veranderen naar wit en rood. Wij weten zelf ook dat de huisstijl oud is en willen wij daarom veranderen. Daar zijn we dus mee bezig”, vertelt manager Nuno Leitao.

Volgens Brabants Dagblad heeft het D66-raadslid Bram Keijsers de gemeente gevraagd om met Febo in gesprek te gaan. De eigenaar zelf heeft al eerder aangeklopt bij de gemeente om de huisstijl te veranderen, maar ze gaven geen gehoor. “Ik heb het zelf in de krant gelezen en ik ben verbaasd dat niemand eerst contact heeft opgenomen met mij. Nog steeds niet. Ook de gemeente niet.”

Goedkeuring

Als de gemeente er mee instemt gaat Febo dus afstand nemen van de fel gekleurde lichtbakken. De hoek van de Heuvelstraat op het Stadhuisplein krijgt zo ook een andere uitstraling. “We hebben hiervoor een vergunning gevraagd aan de gemeente. De binnenkant van Febo kunnen we zelf veranderen, daar hebben we geen toestemming voor nodig. Voor de buitenkant hebben wij echt een goedkeuring nodig van de gemeente”, aldus manager Nuno Leitao.