Studenten zijn altijd op zoek naar plekken waar ze betaalbaar kunnen eten. Goed nieuws! Hofstede de Blaak is door vijfhonderd chef-koks verkozen tot het restaurant met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Mede-eigenaar en Chef-kok Angelo Autiero is hier uiteraard erg blij mee.

“De andere genomineerden waren twee twee-sterren restaurants en de winnaar van vorig jaar. Een mooi rijtje om in te staan”, zegt Autiero. Het restaurant is al lange tijd bezig met de verhouding tussen prijs en kwaliteit. “We zitten in een buitenwijk van Tilburg en de mensen moeten naar ons toe komen. Daarom vinden we de prijs zo belangrijk en dat we voor een goede kwaliteit moeten gaan”.

Origineel

Veel recepten bedenkt Autiero zelf. “Als je deze prijzen vraagt moet je op zoek naar dingen die je kunt maken voor dat geld. Ik moet iets verzinnen wat ik kwalitatief net zo goed vind als het bekendere eten, maar qua prijs goed te doen is. Daar moet je wel achteraan”. Zo komt hij met gerechten als gestoomd piepkuiken en Anjou duif met hazelnoot/tijm korstje.

Speciaal

Het populairste gerecht dat Autiero maakt is de Short Rib, geserveerd op bot en gestoomd in hooi. “Short rib is een stuk rund dat minder bekend is”, laat Autiero weten. Volgens hem zijn gasten niet snel meer onder de indruk van een standaard gerecht. “Mensen gaan uiteten en willen iets speciaals, iets aparts dat ze thuis niet eten”, zegt de kok. “Het is leuk als je in de stad een lekkere carpaccio kunt bestellen, maar mensen willen ook wel eens wat anders en dan komen ze hier heen”.

Avontuurlijk

Het restaurant is al populair onder studenten. “Hier komen heel veel studenten van de universiteit en leerling koks. Zij willen graag op een leuk niveau eten, maar verdienen niet veel. Zo komen ze bij ons uit”, zo zegt Autiero. “Hier betaal je even veel of minder dan voor de bekende gerechten in de stad. Als dat het geval is, wil je dat wel eens proberen, dan is het de moeite om op avontuur te gaan”.