De komende dagen staan weer in het teken van het bekertoernooi. Deze week kunnen de ploegen zich plaatsen voor de halve finales. Naast een aantal bekende profclubs komen er ook een tweetal amateurclubs in actie. We kijken hier vooruit naar de nog te spelen wedstrijden.

FC Den Bosch tegen VVSB woensdag 3 februari 
De Bosschenaren proberen voor het eerst sinds het seizoen 1992/1993 door te dringen tot de halve finale van het bekertoernooi. Daarvoor moeten ze VVSB, de nummer negen van de Topklasse verslaan. VVSB kreeg de minste goals tegen van de hele competitie en dat is iets waar FC Den Bosch, met een doelsaldo van min drie, zeker rekening mee moet houden. De ploeg uit Noordwijkerhout schakelde al eerder een ploeg uit de Jupiler League uit, namelijk Almere City. Daardoor zullen ze met goed vertrouwen deze wedstrijd ingaan. Bij Den Bosch zal dit een stuk minder het geval zijn, omdat ze na de winterstop pas twee punten wisten te behalen.

Roda JC tegen Feyenoord Rotterdam woensdag 3 februari
De Rotterdammers zitten middenin een diepe sportieve crisis. Ze haalden in de laatste zes wedstrijden slechts één punt. Trainer van Bronckhorst gaf aan tijdens de persconferentie in aanloop naar deze wedstrijd, dat er bij winst niks aan de hand is. Een halve finaleplek in de beker en een derde plek in de competitie duidt volgens hem niet op een crisis. Roda JC verloor na de winterstop pas één keer. In de beker heeft Feyenoord een betere vorm. Ze wonnen van PEC, aartsrivaal Ajax en Willem II. Roda JC heeft het duidelijk zwaarder in het toernooi. Ze hadden tegen de amateurs van Lienden zelfs penalty’s nodig om een plek in de derde ronde af te dwingen. Op 20 september troffen Roda en Feyenoord elkaar al in de competitie. Deze strijd eindigde onbeslist in 1-1.

PSV tegen FC Utrecht donderdag 4 februari 
De Eindhovense club uit de eredivisie is de overduidelijke favoriet voor deze wedstrijd. Ze wonnen na de winterstop elke wedstrijd en staan inmiddels trots bovenaan in de eredivisie. Op 8 november versloegen ze Utrecht nog. Die dag was PSV in eigen huis met 3-1 te sterk in de reguliere competitie. Utrecht beleeft zelf een moeilijke periode. Ze verloren de laatste twee wedstrijden in de competitie tegen FC Twente(3-1) en Roda JC(1-0). Vorig seizoen werd FC Utrecht ook al uitgeschakeld door PSV. Toen in de tweede ronde met 2-0. Het lichtpuntje voor Utrecht is dat ze tijdens de transferperiode spits Haller, verdediger Letschert en doelman Ruiter wisten te behouden. Deze spelers hebben in het verleden hun waarde voor de club al meerdere malen bewezen.