Een acteercarrière: iedereen wil het wel, zo ook Paus Franciscus. De vader van de katholieke kerk is binnenkort te zien op het witte doek in de film Beyond the Sun. Met de film hoopt het Vaticaan het verhaal van Jezus Christus bekender te maken onder jongeren.

De film is na een pop-rock album een nieuw modern initiatief van de Paus. Henk Aalbers oprichter van Refoweb een Christelijke jongeren community heeft er zo zijn bedenkingen bij: “In Afrika hoor je vaak dat het verhaal van Jezus in een nieuw jasje effect heeft. Ik betwijfel of wij dat hier in de westerse wereld ook nodig hebben. Het woord van God en de bijbel is nog steeds het sterkste middel om jongeren naar de kerk te brengen.”

Passion

Ook binnen onze eigen landsgrenzen wordt het verhaal van Jezus gemoderniseerd. Met Pasen kijken er miljoenen mensen naar The Passion. Het live toneelstuk brengt zo het bijbelse verhaal onder de aandacht bij een groot publiek. “De popmuziek staat haaks op de teksten die in de bijbel voorkomen. En van het feit dat een niet-gelovige acteur de heer Jezus speelt krijg ik helemaal kromme tenen”, aldus Aalbers.

De opnames van Beyond the Sun beginnen over enkele maanden. Heel veel acteerlessen zal de paus niet hoeven nemen, hij speelt namelijk zichzelf. De opbrengst gaat naar de goede doelen-organisaties El Alemendro en Los Hogares de Cristo, die kinderen en jongvolwassenen helpt.