De Tilburgse carnavalsvereniging Veul Gère is met het nummer ‘Wa Trèkte Aon?!’ de winnaar van de carnaval-hitverkiezing van radio 3FM. Aanstaande vrijdag wordt de winnaar bij de Brabantse variant ‘Kies je kraker’ bekend gemaakt. Lars Depmann, lid van Veul Gère vertelt dat deze titel stiekem belangrijker voor hen is dan de winst bij 3FM.

“Als we vrijdag ook eerste worden voelt het als het binnenhalen van een thuiswedstrijd”, aldus de fanatieke winnaar. De carnavalsvereniging is twee jaar achter elkaar tweede geworden bij de carnaval-hitverkiezing van radio Omroep Brabant. Voor Veul Gère wordt het hoogstens tijd om dit jaar nummer één te worden.

tweet vulgere

Publieksfavoriet

Uiteraard zijn de jongens van Veul Gère blij met de winst bij radio 3FM. “Hiermee bereiken we een groot publiek en dat is altijd leuk”, zegt Lars. Met veertig procent van de stemmen zijn ze de publieksfavoriet.  Het is de tweede keer dat de carnavalsvereniging de verkiezing van 3FM heeft gewonnen. In 2014 won de groep met het nummer ‘De Grozzie van mèn buurvrouw’. Lars denkt dat hun nummers zo populair zijn door het hoge ‘lol-gehalte’.