Ron Vlaar, Johnny Heitinga en Dirk Kuyt volgen de trend van meer oudere spelers. Na een carrière in de grote competities keren zij terug naar eigen land om daar hun laatste seizoenen te spelen. De ervaren sporters kennen het voetbalklimaat in Nederland en zijn daarom nog zeer bruikbaar voor de clubs in de eredivisie.

Erik Meijer van Meijer Sports & Media analyseert wedstrijden van FOX en Sky Duitsland. “Nederland heeft een relatief jonge spelersleeftijd, met veel talentjes. Die jonge eredivisiespelers leren van de oude vedettes die terugkomen uit de grote competities omdat zij het niveau van de grote competities niet meer aankunnen. De oudere spelers hebben meer ervaring, waardoor de jongere spelers veel leren van deze routines en dat zien veel Nederlandse teams als een goede aanvulling”, aldus Meijer.