Het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy vindt dit jaar plaats zonder de grote publiekstrekker Roger Federer. De 34-jarige tennislegende kampt met een knieblessure en doet daardoor niet mee aan het toernooi.

Bart Schilteroord is de woordvoerder van het grote tennistoernooi. Volgens hem maakt de afwezigheid van Federer het toernooi mogelijk interessanter. “Weinig tennissers komen ook maar in de buurt van de kwaliteit van Federer. Daarom worden zij vaak al in een vroeg stadium uitgeschakeld. Dat Roger Federer nu niet meedoet, kan betekenen dat de onderlinge strijd tussen de deelnemers groter wordt.”

Ahoy krijgt sinds de bekendmaking telefoontjes van teleurgestelde mensen. Schilteroord begrijpt de teleurstelling, maar benadrukt dat de organisatie er net zo hard van baalt. “Vorige week stond Roger Federer nog in de halve finale van de Australian Open. Het bericht dat hij niet meedoet kwam bij ons net zo hard aan.”
Richard Krajicek probeerde na het bericht nog een vervanger te vinden, maar een grote naam was op zo’n korte termijn niet meer haalbaar. Aan Quotenet vertelde hij: “Ik ben een hele lijst van spelers afgegaan. Ook Djokovic en Nadal, ja. Maar zij hadden al andere plannen.”

Woordvoerder Schilteroord noemt de afwezigheid van Federer een aderlating voor het toernooi. Hij wijst er wel op dat er alsnog een veelvoud aan goede spelers meedoet. “De mensen met kaartjes komen dus echt niet voor niets. Zij kunnen op het toernooi nog volop genieten van de beste spelers van de wereld in actie.”

Op marktplaats bieden teleurgestelde mensen hun kaartjes voor het ABN AMRO WTT te koop aan .
Knipsel