Supporters van FC Den Bosch zijn klaar met de slechte prestaties van hun club. De club pakte in de laatste vijf competitieduels slechts drie punten en vloog gisteren uit de beker tegen amateurclub VVSB (2-3). De fans zijn klaar met de wanprestaties. ‘Als jullie niet willen voetballen, geven wij geen support meer’, leest het op de platgegooide fansite van de Bosschenaren.

De reacties van Den Bosch-fans na afloop waren alles behalve mals. “Dit is toch geen voetbal meer”, ”geen wonder dat niemand wil investeren in zo’n schijtclub” en “moet ik dan maar fan worden van Willem II?!” waren daar slechts enkelen van. Keeper Heeswijk, die met twee enorme blunders een negatieve hoofdrol had, werd uitgefloten terwijl hij zijn excuses aanbood aan de toeschouwers. Even verderop stond een grote menigte boze fans van de harde kern te keer te gaan tegen de spelers van ‘The Blue White Army’.

Online dendert de woede van FC Den Bosch-fans nog verder door. Fansite Den Bosch FC heeft z’n site platgegooid en omgetoverd tot een protest. ‘Als jullie niet willen voetballen, geven wij geen support meer’, valt er te lezen op de site. Daarnaast heeft ook het twitteraccount van de M-side, de harde kern van de Bosschenaren, zijn activiteiten stopgezet: ‘Niet actief tot dat technisch directeur Fred van der Hoorn opstapt bij FC Den Bosch.’ Ook de supportersclub van FC Den Bosch komt met een hard statement op de site: ‘we verloren gisteren onze toekomst en vooral onze eer.’

Bekerblamage
Gisteren gaf de club van René van Eck in de slotfase van de wedstrijd een 2-0 voorsprong weg, waardoor FC Den Bosch de eerste halve finale in meer dan twintig jaar misloopt. Het goede spel van Havar, Zeldenrust en nieuweling Carlone werd overschaduwd door slecht verdedigen van Den Bosch. Ook in de Jupiler League speelt de ploeg niet meer op zijn niveau. De Brabanders presteren al twee seizoenen op rij onder de maat en bezetten momenteel de veertiende plek in de competitie.

Check hier het wedstrijdverslag van FC Den Bosch – VVSB.