De tour of Dubai is weer van start gegaan. Vandaag was de tweede etappe met als grote kanshebbers Marcel Kittel en Mark Cavendish. Uiteindelijk won Elia Viviani.

In de straten van Dubai was de Italiaan Elia Viviani de betere in een massasprint, nadat een kopgroep van drie renners op dertien kilometer werd teruggepakt. Manchebo Perez nog wist te demarreren uit een kopgroep van vier met daarin de Nederlander koen de kort, maar ook hij werd bijgehaald door het klassement. Elia Viviani neemt de nummer een positie van het klassement over van Kittel.

Jose Been volgt voor Eurosport het wielrennen. “De oefenrondes worden serieus genomen om te bepalen waar het team staat. De grote namen zijn dan ook aanwezig bij deze ronde. De etappe was wel een beetje onrustig door de valpartij aan het einde waar de ploeg van Kittel bij zat. Dat Viviani kon winnen had ik een al klein beetje aan gedacht.”

Het wielerpeloton blijft tot en met zaterdag in de Verenigde Arabische Emiraten voor de Dubai Tour. De meeste renners rijden deze wedstrijd om in vorm te komen voor de grote voorjaarsklassiekers in maart en april. Vorig jaar was Mark Cavendish de eindwinnaar. Morgen rijdt het peloton naar Hatta Dam over een afstand van 172 kilometer. Wederom een biljart vlakke rit en naar alle waarschijnlijkheid weer een massasprint.