Na drie maanden wachten begint vanavond eindelijk de Champions League weer. De eerste achtste finales staan op het programma. We kijken vooruit naar de twee wedstrijden die vanavond worden gespeeld.

Benfica – Zenit st Petersburg 20.45 uur
Het Portugese Benfica zal zich na de 2-1 competitienederlaag tegen FC Porto van afgelopen vrijdag willen revancheren tegen Zenit. Ondanks deze verliespartij gaat het goed met de ploeg uit Lissabon. Het keurkorps van trainer Rui Vitoria staat tweede in de competitie en hebben verreweg de meeste doelpunten gemaakt in Portugal (60!). Daarom zal topscorer Jonas, die al 23 goals in de competitie maakte dit seizoen, een groot gevaar zijn voor de verdediging van Zenit. Ondanks een overwinning op bezoek bij Atletico Madrid moest Benfica de Spanjaarden voor zich dulden in de groepsfase. Zenit was in poule H vrijwel onverslaanbaar. Het verloor alleen uit bij AA Gent en zette de overige vijf wedstrijden om in winst. Daartegenover gaat het de Russen minder af in de competitie. Ze staan slechts zesde, maar maakten wel de meeste goals van de hele Russische eredivisie. Dit hebben ze mede te danken aan hun sterspeler Hulk. Hij was betrokken bij 18 van de 34 goals die de Russen maakte. Omdat de competitie al sinds vijf december stil ligt, zal het de Russen ontbreken aan wedstrijdritme. Ondertussen heeft Zenit zich geprobeerd fit te houden met oefenwedstrijden. Bij een kijk naar eerdere wedstrijden tussen deze twee ploegen staat de stand gelijk. In 2014 won Benfica eveneens in de achtste finales en in 2012 was Zenit twee keer te sterk in de poulefase.

Paris Saint Germain – Chelsea 20.45 uur
De laatste jaren heeft deze ontmoeting spektakel opgeleverd in de Champions League. In 2015 won PSG in de achtste finales en in 2014 won Chelsea in de kwartfinales. Als er gekeken wordt naar de prestaties van beide ploegen in de competitie, gaat PSG het een stuk beter af. De Parijzenaren  24 punten voor op de achtervolging en hebben een doelsaldo van +51. Tegenstander Chelsea staat slechts vijftiende in de competitie. Sinds Guus Hiddink is aangesteld bij de Londense ploeg gaat het echter een stuk beter. Spits Douglas Costa begint weer te scoren en afgelopen zaterdag zette de ploeg Newcastle United simpel met 5-1 aan de kant. In de Champions League presteert Chelsea een stuk beter. Het werd makkelijk groepswinnaar met slechts één verliespartij en één gelijkspel. Buitenspeler Willian was hun belangrijkste kracht in de groepsfase. Hij besliste meerdere wedstrijden met vijf doelpunten. Aan de andere kant loopt Zlatan Ibrahimovic rond. Hoewel hij in de Champions league pas twee keer scoorde, deed hij dit in de competitie al 21 keer in slechts twintig wedstrijden. Zijn ploeg deed het ook uitstekend in de poulefase. Ze kregen maar één doelpunt tegen. Ondanks deze knappe prestatie werd Zlatan en co wel tweede in de groep achter Real Madrid.