Raymond van Barneveld stapte tien jaar geleden over van dartsbond BDO naar de professionelere PDC. De Haagse darter wilde de concurrentie aan gaan met de beste darters van de wereld. Het was niet altijd een succes voor Van Barneveld.

Hoogtepunten, zoals de wereldtitel in 2007, werden afgewisseld met mindere momenten, met als dieptepunt de uitschakeling in de eerste ronde op het wereldkampioenschap in 2012. Na zijn wereldtitel in 2007 duurde het tot 2014 voordat ‘Barney’ weer een groot toernooi won. Ook op het afgelopen WK baarde Van Barneveld opzien door topfavoriet Van Gerwen te verslaan in een ware thriller. Een terugblik op tien jaar Van Barneveld bij de PDC met Niels de Ruiter, oud-darter en toernooidirecteur bij de Nederlandse Dartsbond.

Michel Mulders is verslaggever bij RTL7 Darts. Ook hij volgt Barney al jaren.