Sexting, er heerst nog een groot taboe op. Onzin. Zo vindt Spuiten en Slikken met de campagne #geenhoofd richten ze zich niet op het voorkomen maar op het maken van anonieme naaktfoto’s. “Sexting is namelijk ook gewoon heel geil en sexy”, aldus Spuiten en Slikken presentator Nathan de Vries.

De Spuiten en Slikken presentator is duidelijk waarom de campagne nou gericht is op het maken van anonieme naaktfoto’s. Terwijl veel andere campagnes zich richten op het voorkomen van sexting. “Wij zijn Spuiten en Slikken wij proberen altijd alles. Of dat nou met drugs of met seks te maken heeft. We hebben er bewust voor gekozen omdat sexting nou eenmaal voorkomt. Je kan het niet meer voorkomen. Het hoort er ondertussen gewoon bij het voorspel en komt op elke middelbare school voor.”

Zelf is De Vries ook niet vies van sexting: “Tuurlijk heb ik zelf ook wel is foto’s gestuurd. Ik vind naaktfoto’s ook gewoon geil. Ik heb er wel altijd voor gezorgd dat mijn gezicht er niet opstaat. Ik zou het namelijk echt heel kut vinden als ik door de hele school zou hangen. Dat is gewoon privé en dat moet zo blijven.”

De Vries snapt dan ook niet helemaal waarom er nog zo’n taboe op sexting rust: “Als je eerlijk bent doet iedereen het ondertussen wel. Maar het is natuurlijk iets dat heel intiem en privé is. Misschien dat daarom vooral ouderen denken dat het niet zo vaak voorkomt. Met deze campagne proberen we dat taboe te doorbreken en jongeren goed voor te lichten. Want het is oké als je een naaktfoto stuurt, maar zorg dan tenminste dat je hoofd er niet opstaat. Als zo’n foto namelijk uitlekt ben je ‘facked up’ en dat kan je kapot maken. Als jongeren dat besef krijgen is voor mij de campagne geslaagd.”