Een ‘ludieke’ actie van Bo-El Guitars. Het bedrijf neemt waardeloze V&D bonnen met een waarde van tot wel 200,-  in, in ruil voor onderhoud of zelfs een nieuwe gitaar. Eelco Slont, een van de initiatiefnemers, haalt er zelf weinig uit.

Slont zegt dat het initiatief deels komt uit onvrede over hoe V&D met haar faillissement is omgegaan. “Mensen hebben iets dat valuta waard is en kunnen er niets mee. Ik heb vernomen dat er zelfs bewakingspersoneel werd opgeroepen om boze klanten in toom te houden. Ik ben met collega’s rond de tafel gaan zitten en daar werd het idee geopperd om, mocht er een gitarist zijn die nog bonnen heeft liggen, zélf wat bonnen in te nemen.”

Het heeft klaarblijkelijk gewerkt, maar echt succes is nog niet gebleken: “Er is ontzettend veel animo maar de eerste gitarist met een stapel bonnen moet ik nog zien komen. We kijken hoe het loopt. We staan in ieder geval wel in de picture.”

De hoeveelheid aandacht is niet waar het aan schort: “We hadden niet verwacht dat dit zo groots opgepakt zou worden; het bleek een schot in de roos.” Eelco Slont wordt sinds de oorspronkelijke Facebookpost naar eigen zeggen volop aangesproken op straat. “Ze bellen zelfs bij mijn voordeur aan!”

Het bedrijf zelf haalt er geen financieel gewin uit: “Wij kunnen de bonnen ook nergens voor gebruiken; ze hebben geen waarde meer,” stelt Slont, “misschien dat we er plectra uit knippen, maar meer niet”.

V&D bonnen in te ruilen bij Arnhemse gitaarfabriek Bo~EL ARNHEM, 19 FEBRUARI 2016 – De Arnhemse gitaarfabriek Bo~EL…

Posted by Bo-El Guitar Company on Saturday, 20 February 2016