PSV onder 19 heeft woensdagmiddag verloren van hun leeftijdsgenoten van AS Roma. Ze speelden in de achtste finale van de UEFA Youth Champions League, de jeugdversie van de Champions League. De wedstrijd werd gespeeld op de Herdgang, het trainingscomplex van PSV en eindigde in 2-2 en werd met strafschoppen beslist in het voordeel van de Italianen.

 De wedstrijd begon goed voor PSV. De thuisclub kwam al na een kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van Steven Bergwijn. De assist kwam van Albert Gudmundsson. Tot de rust houden de Eindhovenaren hun voorsprong vast. Maar na rust gaat het al snel mis. Al in de 49ste minuut maakt AS Roma de gelijkmaker door middel van een penalty. Het was Riccardo Marchizzia die de bal erin schoot. Twintig minuten later scoort Edoardo Soleri de 1-2. Nog geen vijf minuten na het tegendoelpunt trekt PSV door een doelpunt van Matthias Verreth de score weer gelijk. Tot het einde van de wedstrijd blijft het spannend: beide ploegen krijgen meerdere kansen.

De wedstrijd wordt uiteindelijk in het voordeel van Roma beslist door strafschoppen. Tijdens de UEFA Youth Champions League wordt er maar één wedstrijd gehouden en daarom werd er na de reguliere speeltijd een strafschoppenreeks gehouden. Deze verloopt dramatisch voor de thuisploeg. De eerste drie ballen worden gemist; de laatste zit er wel in. Maar dan heeft Roma al twee keer gescoord en schiet Lorenzo Grossie de winnende bal erin.

IMG_0853

Gezellige sfeer
De sfeer zat er al goed in op de Herdgang. Voor veel supporters was deze wedstrijd een voorbereiding op de wedstrijd van PSV later op de avond tegen Atlético Madrid. Door het grote aantal supporters dat aanwezig was, hing er een gezellige sfeer. “Ik kreeg allerlei berichtjes dat het hartstikke gezellig was hier, dus ik ben ook maar even komen kijken”, vertelt Hans van Leeuwen. Hij komt dan ook pas in de rust kijken. Met een PSV-sjaaltje om zijn nek staat van Leeuwen naar de wedstrijd te kijken. Voor de rest van de avond heeft hij goede verwachtingen: “Normaal gesproken zou ik zeggen dat PSV geen enkele kans maakt, maar voor vanavond heb ik toch wel wat vertrouwen. Een gelijkspel zou al super zijn.” Hij hoopt natuurlijk op een kleine overwinning voor de Eindhovense club.

Onder de vele supporters zijn ook een aantal ouders met kinderen komen kijken. Zo ook de familie Keehnen, die met z’n allen naar de wedstrijd zijn komen kijken. Vader Maarten: “De wedstrijd zat er niet in met de kinderen, dus dan hier maar een beetje sfeer meepakken. En vanavond natuurlijk met z’n allen op de bank.”

Na het missen van de derde strafschop vertrok al een groot deel van de supporters. De meesten zagen het niet meer zitten. “Het gaat toch niet meer lukken, waardeloos”, merkt student Nick op terwijl hij snel richting de parkeerplaats loopt. Net als vele anderen gaat hij de wedstrijd kijken op Stratumseind. “Als de sfeer er vanavond net zo goed in zit als hier, dan komt dat in ieder geval goed. Nu hopen dat de wedstrijd vanavond beter afloopt dan deze.”