De kaartverkoop voor het eerste Nutellafestival ooit, dat komende zomer plaatsvindt in Amsterdam, is gisteren gestart. “Het gaat lekker. Bijna de helft van de kaarten is al de deur uit,” vertelt initiator Akie Hamam.

Wat begon als een grap, groeide uiteindelijk uit tot iets groots. Maar waarom een festival? Organisator en Nutellafan Akie Hamam legt uit: “Het kwam tot me op een maandagavond, uit het niets dacht ik opeens: waarom is er eigenlijk nog geen Nutellafestival? Bij Nutella denk je toch gelijk aan iets leuks? Vervolgens maakte ik op Facebook dit evenement aan en ontving ik gigantisch veel reacties,” vertelt hij. “Toen ik merkte dat het opgepakt werd, stelde ik meteen een productieteam samen om het écht te gaan organiseren.”

Logo van het festival
Logo van het festival

Verwachting

Inmiddels is de kaartverkoop gestart. Het verloopt volgens Hamam erg goed. “Gisteren begonnen we met de verkoop en nu is al veertig procent van de kaarten de deur uit.” Maar wat kunnen bezoekers verwachten bij dit festival? “Al het eten kan samen met Nutella. We hebben op het festival daarom allerlei foodtrucks. Die serveren de chocoladepasta met onder meer krekels, bacon en hamburgers,” zegt hij. “Daarnaast moet het voor iedereen toegankelijk zijn, van studenten tot gezinnen. Je moet echt een hele dag vermaakt kunnen worden.”

Andere activiteiten

Bezoekers kunnen naast foodtrucks ook rekenen op workshops en muziek. Ook belooft de organisatie meer dan honderd manieren om Nutella te nuttigen. Chocoliefhebbers kunnen nog kaarten kopen voor het festival dat zal plaatsvinden op 16 juli in Stadspodium Amsterdam.

Image Credits: Flickr.com ; www.facebook.com