Er is een discussie ontstaan over de behandeling van kinderen in een noodopvang. Kinderombudsman Marc Duallert vindt dat de opvang van kinderen onder de maat is. Gemeente Tilburg is het daar niet meer eens.

De kinderombudsman vindt dat de kinderen te weinig privacy, speelruimte en ontspanning krijgen. Ook geeft hij kritiek op de vele verhuizingen die de kinderen meemaken. Tom Daelman, woordvoerder van Gemeente Tilburg, is het niet eens met Duallert. Volgens de woordvoerder is er in de Tilburgse noodopvang Jozefzorg een dagbesteding voor zowel kinderen als volwassenen. ”Er wordt veel aandacht besteedt aan de opvang van kinderen. Er is zelfs een speeltuintje gebouwd voor de kinderen in de noodopvang. Ook wordt er onderwijs aangeboden”, aldus Daelman

De Kinderombudsman geeft in een nog niet gepubliceerd onderzoek ‘Wachten op je toekomst. Kinderen in de Noodopvang in Nederland’ kritiek op de situatie. Dit blijkt uit informatie die de Telegraaf in handen heeft. In het artikel dat ze naar aanleiding van dit onderzoek publiceerde, geven verschillende politici aan dat ze het niet eens zijn met de kinderombudsman. Zo ook VVD-kamerlid Malik Azmani. Hij stelt dat er te weinig oog is voor de context en de druk waar Nederland onder staat. PVV-kamerlid Fritsma maakt zelfs de uitspraak dat asielzoekers juist veel te veel krijgen.