Unicef heeft studententeams op verschillende plekken. Afgelopen woensdag organiseerde het studententeam uit Tilburg een evenement op de Ireen Wüst IJsbaan. Unicef on Ice. Deze studenten vormen een delegatie van Unicef en zij regelen meer van deze evenementen. Elke student heeft zijn of haar eigen motivatie maar samen één doel: Geld inzamelen voor het goede doel.

Een van de studenten die zich inzet voor Unicef is Christine Blaauw. Christine is Small Event Manager bij Unicef Studententeam Tilburg. Ze studeert Sociologie en wordt volgend jaar voorzitter van het team en haar doel is ooit bij de Verenigde Naties (VN) te werken. Christine regelt dus kleine evenementen zoals Unicef on Ice, maar daar blijft het niet bij. ‘’Binnenkort hebben we ook Ladies Night in een kroeg in Tilburg, in mei hebben we een Beachvolleybaltoernooi en dergelijke.’’ Deze kleine evenementen zijn natuurlijk allemaal bedoeld om geld in te zamelen voor Unicef.

‘’De kracht van deze Small Events zit hem in verschillende dingen’’, voegt ze eraan toe. ‘’Sowieso naamsbekendheid, Unicef wordt gezien.’’ Volgens Christine spreekt elk evenement weer een andere doelgroep aan waardoor iedereen iets voor het goede doel kan doen op zijn of haar eigen manier. ‘’Vooral studenten denken niet zo vaak aan goede doelen, je bent toch bezig met je eigen kosten. Door hiermee in aanraking te komen doe je toch iets leuk en zet je je samen in voor een goed doel.’’ De slogan van Unicef on Ice is dan ook ‘het goede doel steunen was nog nooit zo leuk’.

Geen geld, wel tijd

Het studententeam bestaat uit studenten van alle soorten en maten. Rechtenstudenten, studenten uit Canada en allemaal actief. Er zijn 3 comités. Big Events, Small Events en Marketing. Dan wordt alles nog gestuurd door de voorzitter. De voorzitter van het studententeam, Leyla Khadraoui, studeert Psychologie aan Tilburg University. Daarnaast is ze ambassadeur van AIESEC en werkt ze vrijwillig in een opvangcentrum voor vluchtelingen.

Zij is via internet in aanraking gekomen met het studententeam van Unicef. Leyla vertelt over Unicef on Ice, dat het slim is om bijvoorbeeld dit evenement op een woensdagmiddag te organiseren. Kinderen zijn vrij van school en ouders nemen tijd om iets met hun kinderen te doen. ´’Het is ook een kleine stap voor inwoners van onder andere Tilburg om naar zo´n evenement te komen.´’

Leyla begrijpt dat studenten zich niet altijd bezig houden met goede doelen, maar er is altijd een manier om te helpen. ´´Ik ben zelf ook student en heb ook m´n vaste kosten. Ik heb niet veel geld om te geven, maar ik heb wel tijd.´´