Een sixpack met bier waar je een sixpack van krijgt, het is mogelijk. In Engeland is er een nieuw biertje op de markt gekomen wat juist goed is voor bij het sporten. Frank Wouters, bierkenner van brouwerij Opener Bier, vindt het een geweldig initiatief. ‘’Het past bij een gezonde levensstijl.’’

Darren Beale, bedenker van het gezonde biertje Barbell Brew’s, vertelt aan The Mirror dat het bier  maar 92,4 calorieën bevat. Ter vergelijking: in een normaal pilsje zit ongeveer honderdtwintig calorieën. Het fenomeen ‘bierbuik’ komt regelmatig voor. Je wordt niet dik door het bier, maar door de alcohol. Je lichaam krijgt honger en daarom ga je meer eten.

Is Barbell Brew’s nou wel bier te noemen? Er zit zelfs proteïne in, zodat je spieren sneller herstellen. Volgens Wouters kan je er een bierstempel op drukken: ‘’Zolang de vier hoofdingrediënten (water, graan, hop en gist) erin zitten, is het een officieel brouwsel. Wat je er daarnaast aan toevoegt, maakt in principe niet uit. Kijk maar naar Desperados, dat is op tequilabasis geproduceerd en ook dat noem je bier!’’

Zo zijn er nog meer ‘gezonde’ biertjes op de markt. Velosophe bier heeft zich gespecialiseerd op de wielrennerspassie en gastronomie. Dat is hét biertje dat wordt gedronken na een lange fietstocht. Zo zijn er wel sportgerelateerde bieren, maar nog niet één zoals Barbell Brew’s, wat zelfs goed is om te drinken na het sporten.

Hoort dik worden niet bij het pils drinken, voordat de bierbuik verandert in de biersixpack? ‘’Als je flink bent gaan stappen waar veel bier mee gemoeid was en daarna nog een shoarma naar binnen werkt, hoort je bierbuik erbij. Maar het is mooi dat de mensen met een gezonde levensstijl nu ook rustig kunnen genieten van een biertje’’ zegt Wouters.