WAALWIJK – De verkoop van halve seizoenskaarten voor de thuisduels van RKC Waalwijk heeft niet bepaald storm gelopen. In totaal zijn er maar twaalf stuk verkocht. Dit vertelt RKC aan de Nieuwsredactie.

Vanochtend stond er in Het Brabants Dagblad dat RKC in totaal vier kaarten heeft verkocht die toegang geven tot de resterende thuiswedstrijden van het seizoen. “Dit klopt niet”, weet een woordvoerster van RKC ons te vertellen. Het aantal is namelijk drie keer zo veel. “Dit zijn er namelijk twaalf.”

In totaal zijn er iets meer dan tweeduizend seizoenskaarten verkocht voor de wedstrijden in het Mandemakers Stadion. Ter vergelijking: Ajax verkoopt in totaal zo’n 32.000 seizoenskaarten, waarvan driehonderd halve seizoenskaarten. Maar ook op een lager niveau zijn de verschillen vrij groot en hier worden zelfs records verbroken. NAC Breda, dat in dezelfde competitie uitkomt als RKC, verkocht in de winterstop de 12.000e seizoenskaart. Doordat er zo’n tweeduizend halve kaarten er afgelopen winterstop doorheen waren gevlogen, verbeterde de club het eigen record ‘meest verkochte seizoenskaarten in de Jupiler League’. De verkoop is wegens succes verlengd tot 29 januari. Een prestatie waar de Waalwijkse club wel jaloers op kan zijn.

De tegenvallende verkoop van RKC zal ongetwijfeld te maken hebben met de prestaties van de Waalwijkse voetbalclub. De Brabanders degradeerden in het seizoen 2013-2014 na een aantal jaar uit de Eredivisie, en staat zelfs een niveau lager op de laatste plaats. Daarnaast kreeg de vereniging te maken met vele financiële problemen waardoor zelfs het bestaan van de club in het geding kwam. Hierbij kwamen ook nog eens wat misverstandjes zoals de verkoop van het stadion. Zowel de gemeente Waalwijk, eigenaar van het stadion, als de club zijn op zoek naar een nieuwe koper. De financiële risico’s zijn namelijk te groot voor beide partijen.

Ook benieuwd naar welke die hard Waalwijkers een halve seizoenskaart hebben gekocht? Houd dan onze website, Facebook en Twitter in de gaten voor een uitgebreid profiel van deze supporters.