Scheidsrechters hebben het met regelmaat lastig bij het fluiten van wedstrijden. In een split second moeten zij en hun assistenten de juiste beslissing kunnen maken. Leidsman zijn is echt geen lolletje. Je krijgt flink wat te verduren van de clubs, supporters en media. Daar komt nog eens bij dat tegenwoordig je blunder binnen no time over het internet heen vliegt. Wij zetten de acht video’s die laten zien dat het leven van een arbiter niet altijd over rozengeur en maneschijn gaat op een rijtje.

[accordion][accordion_tab active=’yes’ title=’1. Hoe kun je nou van een doelpunt een corner maken?’]We wilden eigenlijk hier een corner definiëren. Maar aangezien iedereen wel weet wat het is, doen we dat niet. Deze scheidsrechter mag de Dikke Van Dale wel uit de kast halen. Want om nou een corner te geven als een bal niet over de doellijn heen is, is wel een echte blunder.
[/accordion_tab] [accordion_tab title=’2. Scheidsrechter haakt pootje van speler, haha!’]Voetballers hebben er nog wel eens een handje (of voetje?) van om de tegenstander een pootje te haken. Maar deze scheidsrechter kan er ook wat van!
[/accordion_tab] [accordion_tab title=’3. Bizar! Scheidsrechter trekt pistool tijdens de wedstrijd’]Waarschijnlijk heeft deze Braziliaanse arbiter het één en ander meegemaakt tijdens het werk. Toen de vlam in de pan sloeg bij deze wedstrijd, trok hij wel iets heel opmerkelijks uit zijn broek. WTF!
[/accordion_tab] [accordion_tab title=’4. Scheids wacht niet op juichende ploeg en laat doorspelen’]Voetballers herkennen de volgende situatie wel: als de tegenstander heeft gescoord en ze veel te lang het doelpunt vieren, raak je nogal ongeduldig. Dat vond de scheids nou ook. Toen alle spelers van het scorende team op hun eigen helft stonden, hervatte hij gewoon de wedstrijd. Haha!

[/accordion_tab] [accordion_tab title=’5. Het spookdoelpunt van Duitsland’]Eerlijk is eerlijk: hier kan de scheidsrechter vrij weinig aan doen. Zelfs doelpuntenmaker Kießling dacht dat zijn kopbal naast ging. Maar het gezicht van de leidsman bij het hervatten van het spel is onbetaalbaar.
[/accordion_tab] [accordion_tab title=’6. De beroemde buitenspelgoal van Wamberto in de bekerfinale…’]Het is een gelijke stand bij de KNVB-bekerfinale tussen Ajax en FC Utrecht. Maar vlak voor tijd staat de kleine Wamberto meters buitenspel. Afijn, Leo Driessen legt het haarfijn uit in de volgende video (EVEN DOORSPOELEN NAAR 1:35!)
[/accordion_tab] [accordion_tab title=’7. Vier rode en zestien gele kaarten bij WK-wedstrijd’]Wie kent deze wedstrijd nou niet? Deze arbiter strooit werkelijk met kaarten tijdens Portugal – Nederland op het WK in 2006. Wanneer je Deco en Van Bronckhorst op het stoepje ziet zitten, is het al helemaal duidelijk hoe onbezonnen deze leidsman is.
[/accordion_tab] [accordion_tab title=’8. Turkse speler geeft rood aan scheidsrechter’]Vers van de pers! Afgelopen weekend gaf deze Turkse fluitert in totaal vier rode kaarten en dit filmpje vloog de hele wereld over. Eén speler kon het niet meer aanzien en besloot daarop de scheidsrechter maar de rode kaart te laten zien.
[/accordion_tab][/accordion]