Foodfoto’s zijn hot. Dat blijkt wel uit de lading aan bewerkingsapps en opkomende foodblogs. De Japanse app Foodie is het nieuwste speeltje voor de bloggers onder ons.

Met Foodie kun je instagramfoto’s van eten naar een hoger niveau tillen. Door de 24 verschillende filters en de mogelijkheid om de achtergrond vager te maken, zou het eindresultaat mooier worden. Door de functie Perfect View heb je daarnaast nooit meer een verkeerd beeld: de app vertelt je precies wanneer je de goede camerahoek te pakken hebt.

Populariteit

Maar waarom zijn de foodies en hun foodfoto’s eigenlijk zo populair? Philippine van der Goes van LiefdeVoorLekkers blogt dagelijks over voeding en deelt haar foto’s actief op Instagram. “Het is een soort lifestyle, een vorm van mode ook. Eten is hip en hot. Mensen ontlenen hun identiteit aan deze foto’s; het wordt zo een deel van jou,” stelt ze.

Hier een voorbeeld van een van Philippines creaties 

5x lekkers voor vaderdag nu op mijn blog, link in bio.

A post shared by Philippine van der Goes (@liefdevoorlekkers) on

Het perfecte shot

Volgens haar komt er best wat kijken bij het maken van een goede foodfoto. “Met beeld kun je heel wat overbrengen. Nabewerking met een app kan daar zeker bij helpen, maar de basis moet écht goed zijn. Ook vind ik de compositie belangrijk. Je moet goed kijken naar de afwisseling en kleuren op het bord,” vindt ze.

Tips

Philippine geeft graag nog wat tips voor beginnende foodbloggers. “Probeer eens verschillende ondergronden uit en wissel af met accessoires. Vaak is een oneven getal in beeld ook beter dan een even getal, bijvoorbeeld 3 stukken taart. Focus je op één punt en laat dat eruit springen door scherpte en diepte. En bedenk: less is more bij een goede foodfoto, en dat geldt ook voor het gebruik van filters,” concludeert ze.

Image Credits: Pixabay