Zaterdagavond 27 februari is in Amsterdam de eerste editie van Rave For Humanity. Op het feest zullen verschillende dj’s en bands te horen zijn. Ook zal er aandacht worden besteed aan het verhaal van vluchtelingen. De opbrengst van de avond wordt verdeeld onder vijf creatieve vluchtelingen initiatieven.

Deze initiatieven zijn:

Hack your future: leert vluchtelingen programmeren.

Incubators for immigrants: helpen hen met businessplannen schrijven.

Takecare bnb: matchen mensen met status aan inwoners van Nederland die een kamer vrij hebben.

Syrian chef: kookt Syrisch voedsel voor vluchtelingen.

Sheltersuits: maken jassen van slaapzakken.

‘Het raakte mij’

Oprichter Joost van Schie bedacht het concept van Rave for Humanity zo’n vier maanden geleden “In oktober kwam er op social media informatie voorbij over vluchtelingen, protesten tegen hen, etc… Dat raakte mij. Ik dacht: ‘Hoe kun je nou tegen vluchtelingen, mensen die op zoek zijn naar hulp, protesteren?’  Vervolgens bedacht ik me dat ik zelf eigenlijk ook helemaal niets positiefs deed. Een paar dagen laten kwam ik tijdens het uitgaan met een paar vrienden op het idee om een benefiet te organiseren. Vanuit dat idee kwam ook de naam meteen aanwaaien. Toen was het idee van Rave for Humanity geboren.”

Knalfuif

Inmiddels is het concept uitgegroeid tot een groot evenement. “Het wordt één grote knalfuif! Aan het begin van de avond is een onderdeel met disco achtige muziek, daarna een speech van de nachtburgemeester en een bingo. Vervolgens is er housemuziek en een virtual reality bioscoop. In die bioscoop krijg je het verhaal van de vluchteling mee.”  Ook zullen er op de avond zelf verschillende vluchtelingen aanwezig zijn. Volgens Van Schie is het belangrijk dat bezoekers met de vluchtelingen praten, in plaats van over hen. Hij legt uit waarom.