Eindhoven, Tilburg en Breda staan in de top drie van de meest criminele steden in Brabant. Dit komt onder andere door het stijgen van drugscriminaliteit en geweld. Overigens zijn er  volgens de laatste cijfers van het CBS de meeste moorden in West-Brabant gepleegd.

Het Brabantse Eindhoven staat in de lijst op nummer een. In 2014 zijn er bijna 23 duizend misdrijven geregistreerd. Zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Informatie die het CBS over misdrijven verzamelt betreffen vermogensmisdrijven, vernielingen, geweld- en seksuele misdrijven, (zware) overtredingen in het verkeer, delicten uit het drugscircuit en de illegale wapenhandel. Alle drie de steden scoren hoog. Zo worden er in Eindhoven ongeveer 15 duizend diefstallen per jaar gepleegd. Overigens zijn er in 2014 zo’n 310 vuurwapens verkocht in deze drie gebieden.

Tilburg en Breda staan dan niet op de eerste plaats, maar ze zijn niet bepaald veilig te noemen. Zo zijn er in Tilburg de meeste verkrachtingen geweest. Dat waren er namelijk vijfentwintig. In het algemeen liggen de percentages bij Breda iets lager dan de andere twee steden. Toch worden de meeste drugsmisdrijven in Breda gepleegd. Het totaal aantal geregistreerde misdrijven in Tilburg haalt bijna de achttien duizend. In Breda staan rond de veertienduizend misdrijven geregistreerd.

Mannen meest crimineel

Wat opvalt is dat de criminaliteit bij mannen hoger ligt.  Zo zijn er in totaal 5325 misdrijven door meerderjarige gepleegd. Vooral meerderjarige mannen zijn geregistreerd. Dit zijn er meer dan vierduizend. Bij vrouwen ligt dit een stuk lager. Er zijn ongeveer negenhonderd meerderjarige vrouwen geregistreerd. Dit is dus een groot verschil vergeleken met de mannen.

Hieronder kan je zien hoeveel misdrijven er in jouw dorp of stad gepleegd zijn.