Wie minder vlees eet en tegelijk regelmatig alternatieve eiwitten eet, krijgt geen tekort aan proteïnen. Dat komt naar voren uit een onderzoek naar voedingsmiddelen met nieuwe eiwitbronnen, zoals soja of algen, van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Maar wat vinden de vegetariërs van de komst van deze nieuwe voedingsbronnen?

Isabel Boerdam van de blog de Hippe Vegetariër, kijkt juist positief aan tegen de komst van deze alternatieve eiwitten. “Veel mensen willen wel een dagje vegetarisch eten, maar zij zijn bang dat ze dan niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Voor deze mensen is het dus juist heel prettig om te weten dat ze geen voedingsmiddelen mis lopen en hopelijk wordt de drempel om een dag geen vlees te eten hierdoor lager.”

Studenten
Ook voor de student zijn deze alternatieve eiwitten een mooie uitkomst volgens Boerdam. “Als je plofkip koopt in de winkel, zal die misschien goedkoper zijn dan de stronk broccoli. Maar wanneer je met het seizoen mee eet, kun je veel goedkopere producten kopen”, vertelt Isabel. En de dure super fruits en raw foods, die misschien met een vegetarische levensstijl worden geassocieerd, zijn overbodig. “Deze producten zijn helemaal niet nodig om een volwaardige en veelzijdige, vegetarische levensstijl te hebben.”

Boek
Eind deze maand verschijnt het eerste, vegetarische kookboek van Isabel. Het boek zal ook De Hippe Vegetariër gaan heten. “Dit is juist om mensen die vlees en vis eten of flexitariër zijn te inspireren om vaker vegetarisch te eten.”

Bron beeldmateriaal: commons.wikimedia.org