Fotocredit: https://www.flickr.com/photos/69041817@N00/543333234 ~Arthur Mouratidis

Cheryl Maas heeft haar gouden medaille van de X Games eindelijk binnen. Na tien jaar mee te hebben gedaan in de snowboardcategorie, mocht ze hem eindelijk aan haar prijzenkast toevoegen. Hoewel de X Games in onder andere Amerika al jaren een gevestigde naam zijn, kan het evenement voor extreme sporten in Nederland nog wel wat publiciteit gebruiken. In Nederland is het bijvoorbeeld niet eens live op televisie te volgen.

Laura Goense, sportjournaliste en fanatiek X Games-volger, denkt te weten waarom de X Games niet zo populair zijn in Nederland: ‘’Ik denk dat het in Amerika door een aantal grote sponsoren is opgepakt en groot wordt gebracht aan het publiek. Nederland heeft dat in potentie ook, maar dat is helaas nog niet gebeurd. Ook heeft Nederland een stuk minder atleten die hier heel goed in zijn. Het zou natuurlijk te gek zijn als er meer Nederlandse atleten meedoen. Dat zie je bij atletes zoals Cheryl Maas die zo’n prestatie levert: dan komt het wel op televisie en dan praten mensen erover.’’

Dat de populariteit in Nederland te wensen overlaat ligt zeker niet aan het evenement zelf, aldus Goense: ‘’Het mooie is gewoon dat al die extreme sports, zoals skateboarden en ‘snowmobiling’ (stunten met sneeuwscooters, red.) bij elkaar komen in een tijd van vier dagen. Het is ook echt de wereldtop, die vol voor een podiumplaats gaan. Sommige atleten vinden het zelfs belangrijker om een keer de X Games te winnen in hun carrière dan de Olympische Spelen.’’

Loading...

Loading…