Theoretisch gezien zijn de Antwerpen Deurne Do Do’s  de winnaar van de Benelux Quidditch Cup 2016 in Haarlem. Er hangt een vriendschappelijke sfeer tijdens het Zwerkbal toernooi. Van rivaliteit is weinig te merken. Het toernooi voelt niet aan als een strijd voor een plek op de European Quidditch Cup dat wordt gehouden in Italië op 16 en 17 april. Meer als een bijeenkomst van vrienden waar de liefde voor de sport gedeeld wordt. 

De Antwerpen Deurne Do Do’s zijn wel bij uitstek het beste team van de Benelux. Op het toernooi hebben de jongens en meiden uit Antwerpen vier van de vier wedstrijden gewonnen. In de finale hebben ze de Ghen Gargoyles verslagen met 170 – 20.

Quidditch is een sport die is afgeleid van de Harry Potter verhalen. De Nieuwsredactie is naar aanloop de Benelux Cup, een dagje meegelopen met de Dom Tower Dementors uit Utrecht.

https://youtu.be/81jofAvq52g