Het voortbestaan van Fortuna Sittard is nog steeds niet zeker. De Limburgse club moest dinsdagmiddag aantonen bij de KNVB dat het haar gat in de begroting heeft opgelost. Het benodigde bedrag van negen ton is nog niet opgehaald, maar de voetbalbond geeft vandaag geen uitsluitsel over de toekomst van de club. Fortuna dreigt hierdoor de proflicentie te verliezen. 

Onzekerheid

Joppe Sangen, algemeen directeur van Fortuna, bevestigde bij NOS dat het nog geen sluitende begroting heeft kunnen presenteren. De KNVB gaat de zaak nogmaals doornemen en komt later met een beslissing. Het is nog niet duidelijk wanneer dit zal zijn. Nu het bedrag niet volledig bij elkaar is, mag Fortuna Sittard ook nog zelf besluiten om de stekker eruit te trekken. Nol Hendriks, oud-geldschieter van streekgenoot Roda JC, wilde Fortuna het overige bedrag lenen. De 78-jarige suikeroom kon geen partij vinden die garant wil staan voor zijn investering, waardoor hij zich tot dusver terugtrok uit de onderhandelingen.

Dinsdagavond om 20:00 uur belegt Fortuna een persconferentie.

Nieuwsredactie sprak eerder met oud-speler van Fortuna Arthur Hoyer over het belang van het voortbestaan.

Benieuwd hoe het er op dit moment voorstaat bij de club? Lees het hier.