Je hebt het niet kunnen missen; Leonardo DiCarpio heeft eindelijk zijn Oscar binnen. Het einde van een internettijdperk vol met grapjes en geintjes over het constante falen van de acteur. Tijd voor een nieuw slachtoffer waarmee we volgend jaar aan de slag kunnen op het internet.

Leonardo DiCarpio was maar liefst vijf keer genomineerd voor een Oscar. Voor zijn geweldige acteerwerk in de film The Revenant heeft hij eindelijk het gouden beeldje gekregen. Het internet was opgelucht voor de Amerikaanse acteur, maar naast de blijdschap heerst ook teleurstelling. Dit is het laatste jaar dat Leonardo DiCarpio in het middelpunt van de ongein staat. Maar zijn er nog meer ‘losers’ te benoemen, die DiCaprio kunnen opvolgen?

Nominatie 1: Johnny Depp

2004 Genomineerd Beste acteur in de hoofdrol in de film Pirate of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003) Jack Sparrow
2005 Genomineerd Best acteerwerk in de hoofdrol in de film Finding Neverland (2004) Sir James Matthew Barrie
2008 Genomineerd Best acteerwerk in de hoofdrol in de film Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street Sweeney Todd

Verrassing! Johnny Depp heeft nog nooit een Oscar in zijn handen gehad. De acteur van wereldformaat is al drie keer genomineerd. Zelfs voor zijn rol als Captain Jack Sparrow heeft hij het niet waar kunnen maken. Net zoals Leonardo DiCaprio heeft Johnny Depp vele vrouwen- (en mannen)harten veroverd. Het enige keerpunt is dat Depp nooit aandacht heeft gekregen voor het niet winnen van een Oscar, wat DiCaprio dus wel heeft. Maar met zeventig films op zijn naam en nul Oscars, komt daar volgend jaar verandering in.

102vks

Nominatie 2: Tom Cruise

1990 Genomineerd Beste acteur in de hoofdrol in de film Born on the Fourth of July (1989) Ron Kovic
1997 Genomineerd Beste acteur in de hoofdrol in de film Jerry Maguire (1996) Jerry Maguire
2000 Genomineerd Beste acteur in de hoofdrol in de film Magnolia (1999) Frank T.J. Mackey

Ook Tom Cruise is drie keer genomineerd voor een Oscar. Daarmee loopt Cruise in de voetsporen van Leonardo DiCaprio. Al zestien jaar is hij niet meer genomineerd geweest. Het probleem bij Cruise is dat hij alleen aandacht krijgt voor zijn bekende films zoals Top Gun en Mission: Impossible. De laatstgenoemde films zijn de commerciële kopstukken van Tom Cruise. Hierdoor zijn zijn overige acteerkunsten op de achtergrond gebleven. Daarnaast kan een lid van de sekte scientology natuurlijk geen Oscar winnen. Reden te meer om Tom Cruise uit te roepen tot Oscar-loser van het volgende decennium.

102vq0

Nominatie 3: Amy Adams

2006 Genomineerd Best acteerwerk in de bijrol in de film Junebug (2005) Ashley
2009 Genomineerd Best acteerwerk in de bijrol in de film Doubt (2008) Sister James
2011 Genomineerd Best acteerwerk in de bijrol in de film The Fighter (2010) Charlene Fleming
2013 Genomineerd Best acteerwerk in de bijrol in de film The Master (2012) Peggy Dodd
2014 Genomineerd Best acteerwerk in de hoofdrol in de film American Hustle (2013) Sydney Prosser

Misschien niet de bekendste actrice maar Amy Adams hoort in de lijst. Ze is de vrouwelijke Leonardo DiCaprio, omdat zij al vijf keer genomineerd is en nooit een Oscar kreeg overhandigd. Ze is al vier keer genomineerd voor een bijrol in een film, maar daarvoor kreeg ze geen gouden beeldje. Amy Adams’ collega en medespeler Bale werd wel bekroond tot Oscar-winnaar. In 2011 kreeg Christian Bale wel een Oscar voor zijn bijrol in de The Fighter. Wordt Amy Adams de nieuwe schlemiel van de Oscars?

102vr8

Met de bovenstaande ‘losers’ komt het nu aan op jou! Wie moet volgens jou de nieuwe Leonardo DiCaprio worden en daarmee de nieuwste internethype? Stemmen stemmen stemmen!