Bestuurders Hennie ten Hag, Hein Trebbe en Joop de Winter leggen hun functie neer bij FC Twente. Directeur Gerald van den Belt vertrekt hoogstwaarschijnlijk ook, maar voor hem is er mogelijk nog een andere functie bij de club. Hiermee volgen de bestuurders het dwingende advies op uit het rapport dat onafhankelijke onderzoeker Ben Knüppe uitbracht.

Knüppe deed onderzoek naar de organisatiestructuur en financiën van de club uit Enschede. Dit deed hij in opdracht van de licentiecommissie van de KNVB en de gemeente Enschede. Volgens het rapport moeten de bestuurders die tussen 2013 en juni 2015 betrokken waren bij de financiële misstanden vertrekken. Hierdoor mogen Ton Heerts en Gerald van den Belt wel aanblijven bij FC Twente. Voor Van den Belt geldt dan wel dat hij een andere functie als directeur moet bekleden binnen de club.

Voorwaardelijke straf

Eerder besloot de KNVB al om FC Twente te straffen voor de vele misstanden. De komende drie seizoenen mag er geen Europees voetbal gespeeld worden in Enschede en de proflicentie werd voorwaardelijk ingetrokken. De Tukkers kunnen de licentie alleen behouden als de aanbevelingen van het rapport van Knüppe worden overgenomen. Uiterlijk 1 mei 2016 moet de nieuwe bestuursstructuur duidelijk zijn.