Verschillende verdiepingen vol met wijn, proeverijen en zelfs een wijntheater – dat is het plan van Roy van Delft (Captain Tasting). Hij wil van het oude V&D-pand in Den Bosch het eerste ‘wijnattractiepark’ ter wereld maken.

Voor zover Van Delft weet, is het een uniek plan. “Vaak zijn foodmarkets tijdelijk. Dit zou dan een soort permanente foodmarket zijn. Zo’n beleving is uniek. Dit zie je nergens anders. Het idee kwam voort uit onze culinaire wijnroutes. We merkten dat er, ook bij jongeren, veel interesse is voor wijn en de combinatie met eten. Daarom willen we meer doen dan alleen wijn verkopen. Alles wat met wijn te maken heeft, is een optie”, vertelt Van Delft.

Wijntheater

Wat is er – naast kopen en proeven – dan nog meer mogelijk? “Het plan is om het grootste wijnwarenhuis ter wereld te worden. Er komt een wijntheater, waar bijvoorbeeld ruimte is voor educatie en voorlichting. Andere artistieke uitingen krijgen ook een plek in het warenhuis.” Daarnaast vertelt Van Delft dat er allerlei eetkraampjes komen, om het wat meer een ‘belevingspark’ te maken.

Realisatie

Momenteel onderhandelt Metropop, de verhuurder van het Bossche pand, nog met het Canadese Hudson’s Bay. Van Delft informeerde de verhuurder al eerder over zijn plannen, maar kreeg nog geen reactie terug. “Ik zie het positief in. De investeerders waarmee ik tot nu toe sprak, waren erg enthousiast. De kans dat dit ook daadwerkelijk doorgang kan vinden, schat ik op tachtig procent.”

Image Credits: Pixabay