In de gemeenteraad van Eindhoven loopt het debat over de gedeelde kosten van  het kampioensfeest van PSV van vorig jaar. De gemeente betaalt de helft van de kosten van het feest, een bedrag van 120.00 euro. Fractievoorzitter van de ChristenUnie (CU), Ko Janssen, vindt dat dit geld meer verantwoord uitgegeven kan worden. ‘’Waarom moeten wij betalen voor een club die dit zelf kan?’’, voegt Janssen aan zijn betoog toe.   

Nu de kosten bekend zijn debatteert het college van burgemeester en wethouders (B&W)over de vraag van Ko Janssen van de ChristenUnie (CU). De afspraak tussen de gemeente en PSV is, dat de gemeente de helft van de kosten van het feest zal betalen. Maar Janssen vindt dat dit geld beter besteed kan worden.  Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, snapt niet waarom het college terugkomt op de afspraken.  Hij uitte zijn ongenoegen via Twitter.


´´Bij andere kampioenschappen betaalt de gemeente de volledige kosten´´, voegt Gerbrands toe. ‘’Ik vind het heel raar dat het college zich nu ineens moet verantwoorden voor de afgesproken regeling”, reageert hij in het Eindhovens Dagblad. Volgens Gerbrands zijn de gemeente en PSV, voorafgaand aan het feest, samen gaan zitten. Toen zijn de partijen al tot een oplossing gekomen. Het verdelen van de kosten. Voor de algemeen directeur voelt het als een teleurstelling. ‘’Het kampioenschap is wel een volksfeest geworden’’, vertelt de voorzitter.

Fractievoorzitter Janssen is bang om verkeerd begrepen te worden. Janssen is zoals hij zelf zegt ‘pro-voetbal’ en gunt PSV het kampioenschap. ‘’Ik vind ook dat er gefeest moet kunnen worden als PSV weer kampioen wordt.’’ Toch knaagt er iets aan Janssen. Volgens hem is het belangrijk om het geld anders te besteden. ‘’Bijvoorbeeld aan de ijssport, een amateurclub die steun nodig heeft of verenigingen die moeten blijven bestaan.’’ De voorzitter vindt dat PSV de kosten zelf moet betalen.  Janssen begrijpt dat het leuk is om een feest te vieren, ‘’maar we moeten verwantwoord met het geld omgaan’’, sluit Janssen af.

Gerbrands denkt daar anders over. ‘’Vooraf is besproken dat PSV ook een deel van de kosten van het feest wilde dekken.’’ De club zou de helft van de kosten op zich nemen. ‘’We kunnen het ook wel zelf organiseren en binnen de poorten van ons stadion houden, maar daarmee zou het karakter van een volksfeest verloren gaan. Dat is helemaal niet wat wij, en alle mensen die zich bij PSV betrokken voelen, willen. Ik vind het eerlijk gezegd ondenkbaar.”