Het aantal daklozen in Nederland is met 74 procent gestegen. Het gaat om zo’n dertigduizend Nederlanders zonder woning. De oorzaak hiervan is nog niet duidelijk. Nicole Verschueren, communicatiemedewerker bij Traverse, vertelt meer over deze gebeurtenis.

Nicole Verschueren zegt dat er in de eerste twee maanden van dit jaar 133 aanmeldingen zijn geweest. Dit is nog meer dan het eerste kwartaal in het voorgaande jaar. ”Veel daklozen hebben wel nog een plek waar ze kunnen overnachten.  Dit kan bij familie, vrienden of iemand anders in hun netwerk zijn. Als ze echt nergens terecht kunnen dan hebben wij noodbedden klaar staan”, aldus de communicatiemedewerker.  Er zijn meerdere redenen waarom iemand dakloos is. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat ze de huur niet meer kunnen betalen of ze verslavingsproblemen hebben. Echt alles is mogelijk.  ”Wij zijn opzoek naar oplossingen voor het tekort aan opvang plaatsen en daarover zijn we in gesprek met gemeente Tilburg en de woningscorporaties.”