Douwe Bob heeft het nummer bekend gemaakt waarmee hij Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Zweden. Het  heet Slow Down en is een up-tempo lied dat gaat over het te snelle leven.

Dit werd bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Amsterdam. Hier werd het nummer en ook de bijbehorende videoclip gepresenteerd. Slow Down werd geschreven door Douwe Bob, Matthijs van Duijvenbode, basgitarist Jeroen Overman en JP Hoekstra.

“Het is gemaakt om het levenstempo te vertragen”, zegt Douwe Bob op de persconferentie tegen Cornald Maas. “Soms moet je in het leven gas terugnemen”. Ook is de 23-jarige zanger blij dat hij eindelijk mag zeggen hoe het liedje heet. “Ik ben blij dat het openbaar is. Ik ga straks over de straat rennen en het uitschreeuwen”.

Bekijk hier de eerste reacties.

Vorig jaar werd de outfit van de Nederlandse kandidate Trijntje Oosterhuis flink bekritiseerd. Het publiek is nu zeer benieuwd naar de outfit van Douwe Bob.

Het Eurovisie Songfestival vindt plaats in Stockholm. De halve finales zijn op 10 en 12 mei. De finale is op 14 mei. Douwe Bob zal in de eerste halve finale optreden.